Zoetzure chinese tomatensoep

  • Chinees, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 23-03-2021
  • Zoetzure chinese tomatensoep

    Zoetzure chinese tomatensoep

    Zoetzure chinese tomatensoep

Chinese zoetzure tomatensoep  .  Maak van de soep een hoofdgerecht en voeg mie toe. Deze kan je gaar koken in de soep.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 eetlepels zonnebloemolie
1 ui
2 teentjes knoflook
1 blikje tomatenpuree
1 theelepel gemberpoeder (djahé)
1 liter kippenbouillon
3 eetlepels appelmoes
1 blik tomatenblokjes
2 eetlepels suiker
3 eieren
2 eetlepels maizena
1 handje taugé
2 lente-/bosuitjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verhit 1 eetlepel olie in een soeppan en fruit hierin de ui, knoflook, tomatenpuree, gember en 1 eetlepel water circa 3 minuten.
-Voeg de bouillon, appelmoes, tomatenblokjes en suiker toe en laat circa 15 minuten pruttelen op een lage stand.
-Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan, giet de eieren erin en bak een dunne omelet. Snijd de omelet in reepjes.
-Meng de maizena in een kommetje met 2 eetlepels water en voeg dit mengsel al roerend toe aan de soep.
-Neem de soep van de warmtebron wanneer deze lichtgebonden is. Breng op smaak met zout en peper.

Serveer met de omelet, taugé en bosui.




wijnadvies

Riesling van Lizard of Arthur Metz.

Bron

spar

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten