Vlaamse rode kool
- Nederlands, Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 23-03-2021
Ik heb een oud kookboek van mijn vader waar dit recpt in staat, en vond het nu eens tijd om het te maken. Het recept is al zo'n 40 jaar oud dus heb ik de azijn vervangen voor rode wijnazijn.
Wij hebben dit gegeten met een runderstoofvlees in bokbier gestoofd. Laat het jullie smaken als je het ook eens gaat maken.
Ingrediënten 4 personen
1 kilo rode kool3 zure appels
1 gesnipperde ui
2 kruidnagels, 1 laurierblad, mespuntje tijm
2 eetlepels donkerbruine basterd suiker
2 eetlepels rode wijnazijn
Peper
2 eetlepels havermout
40 gram boter
Benodigdheden
keukenmachine of raspBereidingswijze
Maak de kool schoon was de kool en snipper deze fijn
Zet de rodekool op het bodem water en een theelepel zout
Laat de kool koken en draai de warmtebron laag 10 tot 15 minuten sudderen
Schil de appels en snijd die in stukken
De ui in snippers
Doe de kruidnagel In het laurierblad en voeg aan de rode kool toe met een mespunt tijm
Na 15 minuten het laurierblad eruit halen en de basterdsuiker rode wijnazijn en peper toevoegen het
kooknat binden met de havermout doe er de boter bij en roer dit goed door
Proeven en evt. nog zout of peper toevoegen
Bron
oud kookboek van mijn vader
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties