Luchtige omelet met groenten en zalm

  • Europees, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 23-03-2021
  • Luchtige omelet met groenten en zalm

    Luchtige omelet met groenten en zalm

    Luchtige omelet met groenten en zalm

Een omelet is perfect om lekker veel groenten in te stoppen. Verdeel de ricotta en zalm over de omelet en je hebt een verrassend lekkere maaltijd!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 g bospeen
2 el olijfolie
1 rode paprika
250 g groene asperges (bos à 500 g)
6 scharreleieren
250 g ricotta
20 g basilicum
200 g gerookte zalm
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mixer

Bereidingswijze

1. Schil de wortels en halveer ze in de lengte. Verhit de olie in een koekenpan en bak de wortel 10 min. Snijd intussen de paprika in reepjes. Snijd het houtachtige uiteinde van de asperges en halveer ze in de lengte. Voeg de paprika en asperges na 5 min. toe aan de wortel en bak 5 min. mee. Schep regelmatig om.

2. Splits intussen de eieren. Doe het eiwit in een schone kom en klop met de mixer luchtig. Roer het eigeel los en breng op smaak. Schep het eigeel luchtig door het opgeklopte eiwit.

3. Schep het luchtige eimengsel op de groenten en verdeel gelijkmatig. Bak de omelet in 20 min. op laag vuur gaar met het deksel op de pan.

4. Schep de ricotta in een kom en roer los. Houd een paar blaadjes basilicum apart. Snijd de rest van de basilicum fijn en roer door de ricotta. Breng op smaak. Scheur de zalm in stukken.

5. Leg een bord ondersteboven op de pan en keer de omelet met behulp van het bord. Schep de ricotta in het midden van de omelet. Verdeel er de zalm over en garneer met basilicum

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten