Pittige Sticky Aziatische Speklappen met atjar en rijst.....

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 23-03-2021
  • Pittige Sticky  Aziatische Speklappen met atjar en rijst.....

    Pittige Sticky Aziatische Speklappen met atjar en rijst.....

    Pittige Sticky Aziatische Speklappen met atjar en rijst.....

  • Pittige Sticky  Aziatische Speklappen met atjar en rijst.....

    Pittige Sticky Aziatische Speklappen met atjar en rijst.....

    Pittige Sticky Aziatische Speklappen met atjar en rijst.....

  • Pittige Sticky  Aziatische Speklappen met atjar en rijst.....

    Pittige Sticky Aziatische Speklappen met atjar en rijst.....

    Pittige Sticky Aziatische Speklappen met atjar en rijst.....

  • Pittige Sticky  Aziatische Speklappen met atjar en rijst.....

    Pittige Sticky Aziatische Speklappen met atjar en rijst.....

    Pittige Sticky Aziatische Speklappen met atjar en rijst.....

  • Pittige Sticky  Aziatische Speklappen met atjar en rijst.....

    Pittige Sticky Aziatische Speklappen met atjar en rijst.....

    Pittige Sticky Aziatische Speklappen met atjar en rijst.....

  • Pittige Sticky  Aziatische Speklappen met atjar en rijst.....

    Pittige Sticky Aziatische Speklappen met atjar en rijst.....

    Pittige Sticky Aziatische Speklappen met atjar en rijst.....

  • Pittige Sticky  Aziatische Speklappen met atjar en rijst.....

    Pittige Sticky Aziatische Speklappen met atjar en rijst.....

    Pittige Sticky Aziatische Speklappen met atjar en rijst.....

  • Pittige Sticky  Aziatische Speklappen met atjar en rijst.....

    Pittige Sticky Aziatische Speklappen met atjar en rijst.....

    Pittige Sticky Aziatische Speklappen met atjar en rijst.....

  • Pittige Sticky  Aziatische Speklappen met atjar en rijst.....

    Pittige Sticky Aziatische Speklappen met atjar en rijst.....

    Pittige Sticky Aziatische Speklappen met atjar en rijst.....

Speklappen mijn lief is er niet echt een liefhebber van, maar gelukkig heeft hij er toch van weten te smullen. Het is zeker, dat ik dit gerecht nog eens ga maken, maar dan met ham of filetlapjes, ( om hem tegemoet te komen)  want de saus is echt verrukkelijk. 
Ik heb speciaal voor dit gerecht weer een voorraadje atjar volgens het onderstaand recept gemaakt .
Toch echt veel lekkerder en gezonder dan uit zo'n glaasje.

Atjar-bijna-net-zo-lekker-als-van-de-chinees-


 Maaltijd compleet met wat komkommersalade.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
4 speklappen
1-2 eetlepels sambal badjak
2 eetlepels tomatenpuree
1 eetlepel gembersiroop
3 eetlepels ketjap manis
1 middelgrote ui gesnipperd
2 tenen knoflook uit de knijper


Een scheutje olie om in de bakken
Atjar voor erbij
Een handje gefrituurde uitjes
Peper en zout
120 gram rijst naar keuze
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Snijplank mes knoflookpers, 2 pannen

Bereidingswijze

Bestrooi de droog gedepte speklappen ( zonder zwoerd) aan beide kanten lichtjes met peper en zout. Verhit wat olie in de pan en bak de speklappen op hoog vuur aan beide kanten lichtbruin. Zet dan het vuur lager en bak de speklappen krokant. Haal ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.

Kook ondertussen de rijst volgens de beschrijving op de verpakking.

Verwijder het meeste vet uit de pan en smoor in het overgebleven vet de ui en de knoflook zachtjes glazig. Voeg tomatenpuree en de sambal toe en bak even mee.
Voeg dan de ketjap en de gembersiroop toe en roer alles goed om. Proef.... Voeg zo nodig nog wat smaakmakers toe. ( Ik heb een kneepje sriracha saus toegevoegd en een klein scheutje water)

Leg de speklappen in de verkregen saus , en warm ze om en om goed door.

Serveer deze speklappen met ( zelfgemaakte ) atjar, gefrituurde uitjes , zoetzure komkommer en eventueel wat kroepoek en genieten maar.

Bron

Savory Sweets eigen tekst foto's en aanpassing

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten