Quiche lorraine met sperziebonensalade

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 23-03-2021
  • Quiche lorraine met sperziebonensalade

    Quiche lorraine met sperziebonensalade

    Quiche lorraine met sperziebonensalade

Terwijl de quiche in de oven staat, maak jij de sperziebonensalade. Deze hartige taart in combinatie met een lekkere salade lust iedereen! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

180 g drooggezouten spekreepjes
6 scharreleieren
200 g crème fraîche
270 g bladerdeeg (rol)
500 g sperziebonen
1 bos radijsjes
4 el olijfolie
1 kleine sjalot
1 el dijonmosterd
1 el (wittewijn)azijn

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
quichevorm (ø 24 cm)

Bereidingswijze

1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek 5 min. Klop intussen de eieren in een ruime kom los. Voeg de crème fraîche toe en roer glad. Breng op smaak met peper. Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg en prik de bodem in met een vork. Schep het spek door het eimengsel en verdeel over het deeg. Bak de quiche in 25 min. onder in de oven gaar.

2. Snijd de steelaanzet van de sperziebonen en kook in 5-6 min. beetgaar. Verwijder het loof van de radijsjes en halveer ze. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de radijsjes 5 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om.

3. Snipper de sjalot en doe in een kom. Voeg de mosterd en azijn toe. Schenk er 3 el olie bij en klop tot een dressing. Breng op smaak. Verdeel de sperziebonen en radijsjes over een schaal en besprenkel met de vinaigrette. Haal de quiche uit de vorm en serveer met de salade

Serveertip

Voeg eventueel 1 tl gedroogde oregano toe aan het eimengsel.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten