Risotto met pompoen en wortel

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 22-03-2021

een Allerhande recept, dat ik aangepast heb,
verrassend lekker, nooit eerder dit toegevoegd aan risotto.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
1 - 2 winterwortels
1 - 2 grote uien
3 tenen knoflook
200 gram risotto rijst
zakje pompoen blokjes (400 gram)
pakje geitenkaas schijfjes naturel
25 gram roomboter
2 groentebouillonblokjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
hapjes pan

Bereidingswijze

snipper de ui en snij de wortel in stukjes en de knoflook gesnipperd,
smelt 25 gram roomboter in een hapjes pan, en voeg wortel, ui en knoflook toe,
bak het een minuut of 10.
Kook in de tussentijd de pompoen 5 minuutjes.
Roer die daarna door het een-wortel mengsel.
Los de twee bouillonblokjes op in 700 milliliter kokend water.
Voegde risottorijst aan het groente mengsel toe en bak even onder roeren drie minuten mee.
Voeg de bouillon in een keer toe, en laat het een half uur met deksel op de pan pruttelen.
Daarna goed roeren, voege de geitenkaas toe en laat nog een kwartiertje pruttelen zonder deksel en vaak roeren.

Bron

Allerhande

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten