1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Koreaanse keuken
  5. Koreaanse barbecue-bowl

Koreaanse barbecue-bowl

  • Koreaans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 21-03-2021

Ingrediënten 2 personen


Voor de dressing:
1 à 2 eetlepels sambal oelek
5 tenen knoflook, fijngehakt
160 ml sojasaus
60 ml mirin (rijstwijn)
2 à 3 eetlepels bruine suiker
1 eetlepel sesamolie

Voor de Korean bbq-bowl:
450 gram rundvlees zoals bavette of longhaas, in reepjes
1 rode paprika, in dunne reepjes
1 gele paprika, in dunne reepjes
2 grote handen verse spinazie
1 eetlepel sesamzaad
2 eetlepels pinda's
1 bosui, fijngensneden



Koreaanse barbecue-bowl
Koreaanse barbecue-bowl

.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten voor de dressing in een keukenmachine en meng tot een gladde marinade.

Leg het vlees in een bakje of plastic zakje en bedek het met net genoeg marinade tot het volledig bedekt is. Laat dit 1 à 2 uur intrekken in de koelkast. De rest van de marinade bewaar je.

Haal het vlees tijdig uit de koelkast zodat het niet ijskoud de pan in gaat.

Verwarm een koekenpan met een beetje olie op middelhoog vuur en bak de steak ongeveer 2 tot 3 minuten per kant, afhankelijk van hoe doorbakken je het wil hebben. Laat het daarna een paar minuten rusten op een snijplank en snij het in reepjes.

Rooster de pinda's en hak ze fijn.

Hussel de spinazie en paprika met wat van de dressing en verdeel over twee kommen. Leg de reepjes rundvlees erop en strooi er wat bosui, sesamzaad en pinda's overheen.

Bron

Https://www.culy.nl/recepten/culy-homemade-koreaanse-barbecue-bowl/



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ChrisFraikin


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ChrisFraikin
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top