Rundergoulash

  • Hongaars, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 21-03-2021
  • Rundergoulash

    Rundergoulash

    Rundergoulash

.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
50 g boter
2 uien grof gesneden
3 tenen knoflook fijngesneden
800 g rundersukade in blokjes van 2-3 cm, op kamertemperatuur
2 paprika's in reepjes
1 blikje tomatenpuree 70 g
1 el paprikapoeder milde
2 tl karwijzaad
25 g bloem
1 blik gepelde tomaten à 400 g
1 rundvleesbouillontablet
1 laurierblad
2 el peterselie fijngesneden
1 bekertje zure room van 125 g
1 volkoren stokbrood
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Smelt in een braadpan de boter. Bak de ui met de knoflook 3-4 min. Schep het vlees, liefst in 2 delen, erdoor en bak 4-5 min. mee, tot het net mooi kleurt.

Voeg de paprika toe en bak nog 3 min. Schep de tomatenpuree, het paprikapoeder, karwijzaad en de bloem erdoor en bak 2 min. totdat de bloem volledig is opgenomen.

Voeg de gepelde tomaten uit blik toe aan het vlees en druk ze met een spatel klein. Vul het blik met warm water en voeg met het bouillontablet en laurierblad toe.

Breng aan de kook. Draai het vuur laag. Stoof de goulash afgedekt in 2-2½ uur zachtjes gaar. Roer goed af en toe.

Breng de goulash op smaak met zout en peper. Bestrooi met de peterselie en serveer met een flinke lepel zure room en het brood.

Bron

https://deliciousmagazine.nl/site/recept/wprm-rundergoulash-met-stokbrood/

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten