Yakitori spiesjes

  • Japans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 21-03-2021
  • Yakitori spiesjes

    Yakitori spiesjes

    Yakitori spiesjes

.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr kip (ik gebruikte kippendijen)
zout
12 - 16 satéstokjes
8 el mirin (zoete rijstwijn)
4 el sake (rijstwijn), deze had ik niet in huis en ik gebruikte daarom Chinese kookwijn, Shaohsing, en dat pakte heel goed uit
8 el zoute sojasaus (ik gebruikte Kikkoman)
1 el lichtbruine basterdsuiker
1 lente-ui, in ringetjes
1 tl sesamzaad
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Zet de satéstokjes in een glas water.

Ik hou van dunne yakitori spiesjes, daarom heb ik de kip in hele kleine blokjes gesneden waardoor ik er 16 stokjes mee kon rijgen. Snijd ze zoals je wilt, in het originele recept van Sabine worden er zelfs 8 stokjes mee gemaakt.

Bestrooi de blokjes kip met zout en rijg ze aan de stokjes. Bewaar ze afgedekt in de koelkast tot gebruik.

Meng de mirin, sake, sojasaus en basterdsuiker in een steelpan. Breng aan de kook en roer totdat de suiker is opgelost. Zet het vuur laag en laat 30 minuten pruttelen tot je een stroperige saus hebt gekregen. Roer geregeld door.

Grill de spiesjes gaar op de barbecue of grill en lak ze zeker een keer of 8 af met je stroperige mengsel terwijl ze aan het garen zijn. Hoe meer, hoe beter is mijn allerbeste advies in deze.

Leg de spiesjes op een schaal en garneer met de lente-ui en sesamzaad, serveer direct.

Bron

Https://www.francescakookt.nl/yakitori-spiesjes-reishonger/

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten