Riefkuikskes mer den gans anges.......

  • Regionaal, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 21-03-2021
  • Riefkuikskes mer den gans anges.......

    Riefkuikskes mer den gans anges.......

    Riefkuikskes mer den gans anges.......

  • Riefkuikskes mer den gans anges.......

    Riefkuikskes mer den gans anges.......

    Riefkuikskes mer den gans anges.......

  • Riefkuikskes mer den gans anges.......

    Riefkuikskes mer den gans anges.......

    Riefkuikskes mer den gans anges.......

  • Riefkuikskes mer den gans anges.......

    Riefkuikskes mer den gans anges.......

    Riefkuikskes mer den gans anges.......

Riefkuikskes mer den gans anges staat voor :  "Aardappelpannenkoekjes , maar dan helemaal anders. Een zelfbedachte versie op de bekende reibekuchen , zoals onze Oosterburen plachten te zeggen.

Ik heb vooraf 2 koekjes gebakken om samen  te proeven en dat was maar goed ook. Er mocht meer smaak bij wat betreft zout . Bovendien heb ik er nog wat meer pit ingebracht met een snuf chilipoeder en 2 tl uienpoeder en nogmaals een "proefkoekje" gemaakt.

Voor bijgerecht 2 personen en als snack voor 4 personen.  

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
100 gram geraspte winterpeen
300 gram geschilde vaste aardappelen geraspt
1 ei
75 gram dikke Griekse yoghurt
50 ml melk
100 gram bloem
2 flinke teen knoflook uit de knijper
1/2 rode peper in stukjes zonder zaad
1 bosui in ringetjes
2 tl zout
2 tl tijm
2 tl uienpoeder
5 gram bakpoeder
zwarte peper naar smaak
zonnebloem olie om in te bakken
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan, rasp, kom

Bereidingswijze

Werk de geraspte wortel en de geraspte aardappel door elkaar.
Voeg het ei , de yoghurt, melk , alle kruiden, bakpoeder , rode peper en de bosui toe en roer goed door elkaar.
kleine
Werk dan de bloem erdoor en kijk of je een mooi samenhangend geheel hebt. Voeg anders nog wat bloem toe.

Verhit op matig vuur een flinke scheut olie. Leg met behulp van 2 lepels kleine hoopjes deeg in de pan en duw ze wat plat. Bak ze in enkele minuten goudbruin en krokant. Haal ze uit de pan en hou ze warm. Bak de andere koekjes totdat het "deeg " op is .

Serveer ze als bijgerecht bij de warme maaltijd of als snack.

Maak één proefkoekje, zodat je eventueel nog wat qua smaakmakers kunt toevoegen.

Serveertip

Serveer ze als bijgerecht bij de warme maaltijd of als snack met een dotje crème fraîche en wat bieslook. Of op een buffet.

Maak één proefkoekje, zodat je eventueel nog wat qua smaakmakers kunt toevoegen.

Varieer met kruiden naar smaak. Ook als koude snack erg lekker.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten