Stoofschotel met kipdijfilet
- Europees, Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op 21-03-2021
.
Ingrediënten 4 personen
4 stukken kipdijfilet500 ml kippenbouillon
200 gram tomatenblokjes
2 el tomatenpuree
1 rode ui
1 teentje knoflook
1 winterwortel
150 gram champignons
1 rode paprika
1 el witte wijnazijn
2 el maizena
2 tl italiaanse kruiden
peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
Snij de ui en de paprika in blokjes, pers het teentje knoflook en snij de winterwortel en de champignons in plakjes.
Verhit een braadpan, doe hier een scheut olijfolie in en bak hierin de kip aan alle kanten bruin. Haal de kip uit de pan en zet even aan de kant.
Doe nog een scheut olijfolie in de pan en doe de knoflook en ui hierin. Roerbak dit tot de uien glazig zijn. Voeg dan de overige groenten toe en roerbak dit enkele minuten.
Doe de kip weer terug in de pan, en voeg de overige ingredienten toe. Roer dit goed rond.
Zet de pan op een warmhoudplaatje en laat het hier minimaal 2 uur sudderen. Als de saus te dun blijft, kan je nog iets maizena toevoegen.
Serveer dit stoofpotje met rijst of gebakken aardappeltjes!
Bron
http://petraruns.nl/stoofschotel-met-kipdijfilet/
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties