Kip teriyaki met paprika

  • Japans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 21-03-2021
  • Kip teriyaki met paprika

    Kip teriyaki met paprika

    Kip teriyaki met paprika

.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 cm verse gember
1 el
sesamolie
1 teen knoflook
8 kipfilethaasjes
4 el Japanse sojasaus
4 el mirin
1 el donkere basterdsuiker
2 zoete puntpaprika's
200 g verse peultjes
2 el arachideolie
300 g gesneden spitskool
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1
Schil en rasp de gember. Meng met de sesamolie in een kom en pers de knoflook erboven. Leg de kipfilethaasjes erin en laat 15 min. afgedekt staan. Doe ondertussen de sojasaus, mirin en suiker in een kommetje en roer tot de suiker is opgelost.

2
Snijd de puntpaprika's en peultjes in reepjes.

3
Verhit een koekenpan en bak de kip met marinade in 2 min. rondom lichtbruin. Voeg de helft van het sojamengsel toe en laat 4 min. stoven. Verhit ondertussen de arachideolie in een wok en roerbak de paprika, peultjes en spitskool 4 min. Voeg de rest van het sojamengsel toe en roerbak nog 1 min.

4
Serveer de groenten met de kip.

Bron

https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1185451/kip-teriyaki-met-noedels-en-groenten

Serveertip

Variatietip: In plaats van mirin kun je ook droge sherry gebruiken.

Combinatietip: Lekker met zilvervlies rijst of udon noedels.

Dieettip: Gebruik soy sauce less salt voor minder natrium.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten