Thaise biefstuk met roerbakgroenten

  • Thais, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 21-03-2021
  • Thaise biefstuk met roerbakgroenten

    Thaise biefstuk met roerbakgroenten

    Thaise biefstuk met roerbakgroenten

.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 stuks biefstuk in blokjes gesneden of dunne reepjes
3 teentjes knoflook fijngehakt
1 rode peper fijngehakt
50 milliliter sojasaus
50 milliliter water
75 gram bruine basterdsuiker
3 centimeter gember geschild en geraspt
1 ui gesnipperd
200 gram Thaise roerbakgroenten
4 eetlepels maïzena
scheut koud water
bosui optioneel
300 gram rijst
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Begin met het koken van de rijst volgens de beschrijving op de verpakking. Meng de maïzena met een scheutje koud water en leg hierin de biefstuk. Verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan en fruit kort de knoflook met rode peper, ui en gember. Voeg de sojasaus, water en bruine suiker toe en laat 10 minuten zachtjes pruttelen zonder deksel op de pan.

Verhit in een andere wok of hapjespan een scheutje olie en bak kort de biefstuk (zonder het maïzena papje) rondom goudbruin aan. (echt heel kort....je wilt niet dat de biefstuk taai wordt) Haal de biefstuk uit de pan en bak in dezelfde pan voor een paar minuten de Thaise roerbakgroenten. Leg de biefstuk en de roerbakgroenten in de saus. Serveer de rijst met de biefstuk en bestrooi eventueel nog met extra gesneden bosui.

Bron

https://familieoverdekook.nl/thaise-biefstuk-met-roerbakgroenten-en-rijst/

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten