Caesarsalade met een twist

  • Europees, Salade
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 21-03-2021
  • Caesarsalade met een twist

    Caesarsalade met een twist

    Caesarsalade met een twist

.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
6 plakjes pancetta (of ontbijtspek)
2 kippendijfilets
1 grote krop Romeinse sla
50 gram Parmezaanse kaas
2 eieren
1 avocado
Dressing (zie hieronder)

De dressing:
2 eidooiers
Sap en rasp van 1 citroen
120 ml extra vergine olijfolie (goede kwaliteit)
1/2 blikje gezouten ansjovis
Zout en peper (naar smaak)
2 teentjes knoflook
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bak de pancetta (of ontbijtspek) krokant uit. Kook de eitjes (zacht of hard, wat je lekker vindt).

Bak de kip gaar en lichtbruin in wat olie of boter in een koekenpan, grillpan of op de barbecue.

Maak dan de dressing. Mix hiervoor in een blender de eidooiers, ansjovis en knoflook tot een pasta. Voeg het zout en peper en de sap en rasp van de citroen toe. Meng nog een paar seconden. Voeg langzaam, in een dun straaltje, de olijfolie toe en mix door tot de dressing dik en romig is. Voeg meer of minder olijfolie toe, afhankelijk van de gewenste consistentie.

Schil de avocado, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in blokjes.

Was en verdeel de sla, maak aan met de dressing en de Parmezaanse kaas en leg op en bord. Leg de kip, avocado, pancetta en het gekookte eitje erop.

Bron

https://www.metronieuws.nl/eten-drinken/recepten/2021/01/caesar-salade-met-een-twist/

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten