Kip Madeira met kastanjechampignons

  • Portugees, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 21-03-2021
  • Kip Madeira met kastanjechampignons

    Kip Madeira met kastanjechampignons

    Kip Madeira met kastanjechampignons

.

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
Voor de kip
150 gram kipfilet platgeslagen
0,75 el bloem naar keuze
0,25 tl knoflookpoeder
0,25 tl uienpoeder
peper en zout naar smaak

Voor de Madeirasaus met kastanjechampignons
100 ml Madeira
1 teentje knoflook fijngehakt
1 klein sjalotje gesnipperd
0,25 tl rode pepervlokken optioneel
100 gram kastanjechampignons in plakjes gesneden
1 el tomatenpuree
10 gram boter
peper en zout naar smaak
1 tl bladpeterselie fijngehakt (optioneel)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Leg de kip op een snijplank o.i.d. en dek deze af met een bakpapiertje of plasticfolie. Sla er met een vleeshamer, deegroller, pan of iets anders zwaars op totdat de kipfilet ongeveer 1cm dik is (of in ieder geval overal even dik). Meng de bloem met de poeders en voeg naar smaak witte of zwarte peper en een klein beetje zeezout toe. Leg de kip in de bloem en zorg dat deze aan beide kanten bedekt is met een dun laagje bloem.

Verhit een laagje olie in een pan en bak de kip 2 minuten per kant op hoog vuur zodat deze rondom goudbruin is. Haal de kipfilet uit de pan, dep 'm droog met een keukenpapiertje en houd warm onder een aluminiumfolietje. Zet de kip voor nu even aan de kant.

Voeg indien nodig een scheutje olijfolie toe aan dezelfde pan en fruit het gesnipperde sjalotje en de fijngehakte knoflook gedurende 3 minuten op laag vuur. Voeg de in plakjes gesneden kastanjechampignons toe, zet het vuur hoog en bak deze 5 minuten (of totdat ze een kleurtje hebben gekregen). Voeg dan de rode pepervlokken en de tomatenpuree toe. Meng alles goed door elkaar en bak de tomatenpuree 0,5 minuut mee.


Voeg de Madeira toe en hussel alles goed door elkaar. Breng de saus aan de kook en temper het vuur zodat de saus tegen de kook aan zit. Voeg na een minuutje de kipfilet toe en wentel deze om in de saus. Laat de kipfilet een minuutje mee pruttelen terwijl de saus indikt. Wordt de saus te dik, of wil je iets meer saus? Voeg dan een beetje water toe. Schuif daarna de kipfilet en de kastanjechampignons aan één kant van de pan en voeg een klein klontje boter toe aan de Madeirasaus. Roer de boter door de saus en wacht totdat de boter helemaal gesmolten is.

Bestrooi de kip Madeira optioneel met fijngehakte verse bladpeterselie en serveer met de gewenste bijgerechten.

Bron

https://www.gewooneenfoodblog.nl/recipe/kip-madeira-kastanjechampignons/

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten