Gezonde tomatensoep met uitsluitend verse produkten

  • Nederlands, Soep
  • 30-60 min.

Omdat wij tegenwoordig op zaterdag een lekkere soep eten, moet het iedere week wel iets anders zijn. Omdat ik trek had in tomatensoep en ik nog een aantal trostomaten en in de koelkast  punt paprika's en wortels had liggen besloot ik om nog wat trostomaten erbij te kopen en zo is mijn gezonde, gevulde lekkere tomatensoep ontstaan en dat wilde ik graag delen met jullie, verse ingrediënten en dus goed gevuld, helemaal zelf bedacht.
 

Deel dit recept

Ingrediënten 6 recipe.people
1 kg Trostomaten, 4 winterwortels (niet te dik), 1 rode punt paprika, 1 gele punt paprika, 2 uien, 2 kippenbouillonblokjes (Knorr), peper, aromat, 1/8 slagroom, olijfolie, 1 liter water
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Soeppan, snijplank, groot keukenmes, houten lepel, litermaat, staafmixer

Bereidingswijze

Snij de 2 uien in halve ringen.
Doe in een grote soeppan een scheutje olijfolie en bak de uiringen glazig, ondertussen de wortels schillen en in plakjes snijden. Als de uien voldoende gekleurd zijn de gesneden wortels erbij en even meebakken, de 2 bouillonblokjes en de helft van het water (halve liter) erbij, zo staan de wortels net onder water en kunnen ze een minuut of 5 met het deksel op de pan bijna gaar worden. In die tijd de punt paprika's wassen en in halve ringen snijden en bij de uien en wortels in de pan doen, ook dit weer even met het deksel op de pan zachtjes laten pruttelen en onderhand de trostomaten wassen, in vieren snijden (harde stukken in het midden eruit) en daarna bij de rest in de pan, de rest van het water (halve liter) erbij, een beetje peper er over en op smaak maken met aromat.
Serveer dit met een scheutje slagroom, eet smakelijk!

Serveertip

Serveer dit met een scheutje slagroom

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

demeeren avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten