Ajam Smoor

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 21-03-2021
  • Ajam Smoor

    Ajam Smoor

    Ajam Smoor

.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg drumsticks of 800 g kipdijfilet
4 sjalotten (of 2 uien)
3 tenen knoflook
3 kemirinoten (optioneel)
2 salamblaadjes (laurierblaadjes)
1 rode peper (lombok)
1 stengel sereh (citroengras)
1 tomaat
1 tl nootmuskaat
1 tl laos
1 tl djahe (gemberpoeder)
2 tl gula djawa (of bruine suiker)
1/2 tl assem (tamerindepasta)
6 el ketjap manis
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Neem de kom van de staafmixer of foodprocessor en mix 4 sjalotjes, 3-4 tenen knoflook, 1 rode peper, 1 tomaat (liefst zonder vel), 1 tl nootmuskaat, 1 tl laos, 1 tl djahé, 1/2 tl assem, 2-3 tl gula djawa en optioneel 3 kemirinoten tot een gladde boemboe.
Verwarm een flinke scheut olie in de (braad)pan of wok en fruit de boemboe enkele minuten of matig vuur.
Voeg vervolgens 250-300 ml water toe en 5-6 flinke el ketjap manis. Breng het geheel tegen de kook.
Voeg nu de kip drumsticks (of kijpdijfilet) toe samen met 2 blaadjes salam en 1 gekneusde stengel sereh. Doe het deksel op de pan en laat het geheel nu minstens 90 minuten zachtjes smoren (stoven).
Hoe langer je het smoort hoe malser de kip. Om het geheel wat in te dikken laat je het deksel de laatste 15 minuten van de pan.
Proef of het smaakt naar wens. Voeg eventueel extra ketjap manis toe of sambal als je van wat meer spicy houdt.

Bron

https://smaakmenutie.nl/ajam-smoor/

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten