IJs met zwarte peper en krokante pijnboompitten (zonder ijsmachine!)

  • Amerikaans, Nagerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 21-03-2021
  • IJs met zwarte peper en krokante pijnboompitten (zonder ijsmachine!)

    IJs met zwarte peper en krokante pijnboompitten (zonder ijsmachine!)

    IJs met zwarte peper en krokante pijnboompitten (zonder ijsmachine!)

,

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
Voor een flinke bak ijs:
500 ml koude, verse slagroom
280 gram gecondenseerde melk
1 eetlepel gemalen zwarte peper (ongeveer 5 gram)
1 theelepel zeezout (ga voor fijn zeezout of vlokken)

Voor de praliné van pijnboompitten:
30 gram pijnboompitten
1 eetlepel suiker
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Doe de koude slagroom en gecondenseerde melk in een grote kom en klop ze met een mixer een flinke tijd op. Dat duurt wel 10 minuten. Het mengsel is goed als je ziet dat de garde strepen achterlaat in het ijsmengsel.

Maak ondertussen de krokante pijnboompitten. Verhit een pannetje op medium-laag vuur en doe de pijnboompitten en suiker erin. Zodra de suiker begint te smelten, roer je met een houten lepel zodat de pijnboompitten worden bedekt met een laagje suiker.

Laat op het vuur staan tot de pitjes goudbruin zijn (kijk uit dat ze niet verbranden). Schep ze dan meteen op wat bakpapier en laat afkoelen en uitharden.

Meng de zwarte peper, het zout en de krokante pijnboompitten kort door het ijsmengsel (zorg dat alles goed is gemengd) en schep alles over in de cakevorm.

Sluit af (bedek de vorm bijvoorbeeld met folie of een deksel) en zet voor minimaal 6 uur of liever een nacht in de vriezer om op te stijven.

Laat het ijs kort zacht worden buiten de vriezer voordat je een bolletje schept.

Bron

https://www.metronieuws.nl/eten-drinken/recepten/2020/10/ijs-met-zwarte-peper-en-krokante-pijnboompitten-zonder-ijsmachine/

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten