Koolhydraatarme ovenschotel met kip, spinazie en champignons
- Europees, Ovenschotel
- 30-60 min.
.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190 graden Celcius.
Snij de kipfilet in dunne reepjes en bedek de bodem van de ovenschaal hiermee.
Was de spinazie en laat deze uitlekken.
Doe de spinazie in de ovenschaal.
Snij de champignons en verdeel deze over de schaal.
Pak een kom en meng de roomkaas met kruiden, de olijfolie en kippenbouillon door elkaar heen (voeg eventueel knoflook en andere kruiden toe)
Giet het mengsel vervolgens over de kipfilet, champignon en spinazie in de ovenschaal.
Bedek de ovenschaal met aluminium folie.
Zet de ovenschaal in de oven en bak voor 20 minuten.
Haal na 20 minuten de ovenschotel uit de oven en verwijder het folie.
Verspreid de geraspte Mozzarella over de ovenschotel.
Bak de ovenschotel nogmaals 10 minuten zonder folie (of totdat de kaas bruin begint te worden).
Haal vervolgens de ovenschaal uit de oven en laat de ovenschotel 10 minuten afkoelen.
Je kunt nu de ovenschotel serveren.
Kruiden naar smaak met zout en peper.
Bron
https://nl.atkins.com/inspiratie/recepten/koolhydraatarme-ovenschotel-met-kip.html