Surinaamse kip
- Surinaams, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 21-03-2021
.
Ingrediënten 3 personen
550 g kippendijen2 gele uien
20 g peterselie
2 teentjes knoflook
1,5 tl gemberpoeder
1 tl zwarte peper
1 tl knoflookpoeder
1 tl uienpoeder
6 g nasi kruiden
35 g sojasaus
50 g ketjap manis
1 tl sambal
20 ml olijfolie
1 blokje kippenbouillon
100 ml water
Bereidingswijze
Doe de ui, peterselie en knoflook in een mixer. Mix het niet al te fijn.
Snijd de kippendijen in stukken (niet al te klein). Voeg de ui-mengsel toe samen met de gemberpoeder, zwarte peper, knoflookpoeder, uienpoeder, nasi kruiden, sojasaus, ketjap manis en sambal. Mix alle ingrediënten samen tot een geheel (dek het af en laat het een nachtje staan in de koelkast voor extra smaak).
Verhit wat olijfolie in een wokpan. Voeg de kippendijen en kippenbouillon toe. Bak de kippendijen voor een paar minuten goudbruin. Voeg het water toe en leg er een deksel op. Zet het vuur hoog. Wanneer het pruttelt, zet je het vuur wat lager en kook je het verder voor zo'n 7 minuten.
Serveer de Surinaamse kip met rijst.
Bron
https://kookmutsjes.com/recept/surinaamse-kip/
Serveertip
TIPS:
- Voeg een hete pepertje toe als je van lekker pittig houdt.
- Voeg groentes toe.
- Voeg zout en peper toe naar eigen smaak.
- Voeg trassi toe.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties