1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Frisse Caesar salade

Frisse Caesar salade

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-03-2021

Ingrediënten 2 personen


200 gram kipfilet

3 plakken Schwarzwalder Schinken

2 of 3 little gem sla, of 1 grote Romainesla

Parmezaanse kaas

2 theelepels kappertjes

3 ansjovisfilets

2 eetlepels yoghurt (liefst Griekse of volle yoghurt)

2 eetlepels mayonaise

1 theelepel worcestershiresaus

1 teentje knoflook

1 citroen

brood

optioneel: 2 takjes verse rozemarijn voor croutons

olijfolie

peper en zout



Frisse Caesar salade

https://chivanne.nl/frisse-caesar-salade/

https://chivanne.nl/frisse-caesar-salade/
Frisse Caesar salade
Frisse Caesar salade
Frisse Caesar salade
Frisse Caesar salade
Frisse Caesar salade
Frisse Caesar salade

Een slankere Ceasar salade met onder meer yoghurt en citroenzest. Erg lekker als lunch, lichte maaltijd en natuurlijk als voorgerecht voor Pasen!

https://chivanne.nl/frisse-caesar-salade/
 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de ham knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.

Kruid de kipfilet met peper en zout en bak in het achtergebleven vet goudbruin en gaar, in ongeveer 10 minuten. Controleer eventueel om zeker te weten dat ze gaar zijn. Haal de kipfilets uit de pan en laat ze ze op een bord, onder aluminiumfolie, rusten.

Snijd het brood in blokjes en doe ze samen met 2 eetlepels olijfolie, zout en eventueel rozemarijn in een afsluitbare zak en hussel goed door elkaar. Bak de croutons in het achtergebleven vet knapperig en bruin. Laat op een bord afkoelen.

Snijd het kontje van de sla en vervolgens het kropje in de breedte nogmaals doormidden. Was en droog de sla.

Hak de ansjovisfilets fijn en doe ze in een kommetje. Voeg hier 2 eetlepels yoghurt, 2 eetlepels mayonaise, 1 theelepel olijfolie, 1 theelepel Worcestersauce, peper en zout, 1 uitgeknepen teen knoflook en de zest van de gewassen citroen aan toe. Meng door elkaar.

Hak de kappertjes grof. Snijd de kipfilet in plakken en de ham grof (of versnipper met je handen).

Maak de borden of saladekom op door te starten met de sla en hierop de kip, ham, kappertjes, croutons en dressing te draperen. Maak af door met een aardappelschilmesje reepjes Parmezaanse kaas te maken.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chivanne


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chivanne
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top