Potje van savooikool met wortelen
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Lekker winters stoofpotje
Ingrediënten 4 recipe.people
1 savooikool750 g wortelen
4 aardappelen
1 ui
1,5 L runderbouillon
olie
200 g spekblokjes
peper
zout
Bereidingswijze
1 Verwijder de buitenste bladeren en de kern van een savooikool. Snij de rest in repen, spoel grondig.
2 Schil de wortelen met een dunschiller, snij ze in staafjes. Schil de aardappelen, snij ze in blokjes.
3 Pel en snij de ui in ringen. Fruit ze glazig in olie, in een diepe pan met deksel.
4 Doe er de savooikool bij. Laat een paar minuten garen, tot de kool wat geslonken is.
5 Schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Dek af en laat 20 minuten zacht stoven.
6 Voeg er de wortelen en de aardappelen aan toe. Laat nog 10 minuten zacht koken, of tot de aardappelen gaar zijn.
7 Laat de spekblokjes uitbakken in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat ze opdrogen op keukenpapier. Voeg ze bij de groenten.
8 Laat nog heel even goed doorwarmen.
Bron
libelle