Zalmtartaar van gerookte zalm
- Vis, Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 20-03-2021
Een lekker makkelijk maar toch heerlijk voorgerechtje wat al uitstekend voor te bereiden is als je gasten krijgt. Heerlijk voor Pasen, Kerst of een ander dineetje. Ook prima te maken voor mensen die niet zo'n held in de keuken zijn ;)
TIP: Ik heb dit gerecht in coquilleschelpen geserveerd maar je kunt ook andere mooie schaaltjes/bordjes gebruiken. Maak eventueel gebruik van een kookring om een mooi effect te verkrijgen.
Bereidingswijze
- Snijd de zalmfilet ik kleine stukjes. Rasp een halve limoen. Snijd de lente ui in dunne ringetjes, snij de sjalot fijn en meng alles door elkaar. Hak de helft van de koriander fijn en voeg het toe aan het zalmmengsel.
- Schenk de olie in een keukenmachine en voeg de andere helft van de koriander toe. Zorg dat de olie en koriander goed mengen en druk de olie uit in een zeef.
- Verdeel het zalmmengsel over 4 porties en druppel de olie er rondomheen.
- Garneer met enkele achtergehouden blaadjes koriander en knijp er vlak voor het serveren nog een beetje limoensap overheen.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties