1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Vis keuken
  5. Zalm
  6. Zalmtartaar van gerookte zalm

Zalmtartaar van gerookte zalm

  • Vis, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-03-2021

Ingrediënten 4 personen


- 200 gr zalmfilet
- 1 limoen
- een bosje verse koriander
- 1 lente uitje
- 1 sjalot
- 3 el extra vierge olijfolie



Zalmtartaar van gerookte zalm
Zalmtartaar van gerookte zalm
Zalmtartaar van gerookte zalm
Zalmtartaar van gerookte zalm
Zalmtartaar van gerookte zalm
Zalmtartaar van gerookte zalm
Zalmtartaar van gerookte zalm
Zalmtartaar van gerookte zalm
Zalmtartaar van gerookte zalm
Zalmtartaar van gerookte zalm

Een lekker makkelijk maar toch heerlijk voorgerechtje wat al uitstekend voor te bereiden is als je gasten krijgt. Heerlijk voor Pasen, Kerst of een ander dineetje. Ook prima te maken voor mensen die niet zo'n held in de keuken zijn

TIP: Ik heb dit gerecht in coquilleschelpen geserveerd maar je kunt ook andere mooie schaaltjes/bordjes gebruiken. Maak eventueel gebruik van een kookring om een mooi effect te verkrijgen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Snijd de zalmfilet ik kleine stukjes. Rasp een halve limoen. Snijd de lente ui in dunne ringetjes, snij de sjalot fijn en meng alles door elkaar. Hak de helft van de koriander fijn en voeg het toe aan het zalmmengsel.
- Schenk de olie in een keukenmachine en voeg de andere helft van de koriander toe. Zorg dat de olie en koriander goed mengen en druk de olie uit in een zeef.
- Verdeel het zalmmengsel over 4 porties en druppel de olie er rondomheen.
- Garneer met enkele achtergehouden blaadjes koriander en knijp er vlak voor het serveren nog een beetje limoensap overheen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top