7 verschillende soorten gevulde eieren voor de Pasen
- Nederlands, Lunch/Brunch
- 10-20 min.
Met Pasen is het heerlijk om uitgebreid te brunchen of te lunchen en daar passen natuurlijk gevulde eitjes bij. Ik heb hier een paar hele lekkere eitjes op een rijtje gezet. Voor elk wat wils. Eet smakelijk en VROLIJK PASEN.
Ingrediënten 6 recipe.people
Voor elk gevuld eitje natuurlijk hardgekookte eieren.De rest vind je bij het recept.
Benodigdheden
Pan om de eieren te kokenBereidingswijze
1, Gevulde eieren van Gertrud
Het recept van deze eenvoudige gevulde eitjes is van mijn buurvrouw. Je staat versteld van de heerlijke smaak.
6 hardgekookte eieren, gepeld
Kleine pot sandwich spread naturel van Heinz
paprikapoeder of wat peterselie om te garneren
Snij de eieren over de lengte doormidden. Haal de dooiers er voorzichtig uit en vermeng ze met sandwich spread tot je een lekkere smeuïge massa krijgt.. Vul de holtes van de eieren hiermee. Strooi er wat paprikapoeder overheen en garneer met peterselie.
2. Gevulde eieren met gerookte zalm en roomkaas
6 eieren, hardgekookt, gepeld
50 gram gerookte zalm
50 gram Boursin met sjalot en bieslook
kappertjes
Eieren over de lengte halveren. ¾ deel van de gerookte zalm heel fijn snijden en vermengen met de roomkaas. Op elk half ei een lepel roomkaasmengsel. Garneren met reepjes gerookte zalm en kappertjes.
3. Gevulde eieren met garnalen
In deze eitjes laat je de dooier gewoon zitten.
6 eieren, hardgekookt, gepeld
75 gram Hollandse garnalen
3 eetlepels whisky-cocktailsaus
Eieren over de lengte halveren. Grootste deel garnalen vermengen met de
whisky-cocktailsaus. Op elk half ei een lepel garnalenmengsel. Garneren met paar garnalen.
4. Tonijneitjes
Lekkere gevulde eitjes met een tonijnsausje.
6 hardgekookte eieren, gepeld
Klein blikje tonijn op water
3 eetlepels mayonaise
1 eetlepel gehakte bieslook
zout
paprikapoeder
paar stengeltjes bieslook om te garneren
Halveer de eieren over de lengte. Laat de tonijn goed uitlekken. Vermeng de tonijn met mayonaise, gehakte bieslook en weinig zout. Schep op elk ei wat tonijnmayonaise. Garneer met paprikapoeder en een paar sprietjes bieslook.
5. Gevulde eieren met tonijn en pesto
6 hardgekookte eieren, gepeld
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel rode pesto
1 eetlepel fijngehakte basilicum of peterselie
1 klein blikje tonijn op water
basilicum of peterselie om te garneren.
Snij de gepelde eieren over de lengte in tweeën. Wip de dooiers eruit en druk deze fijn met een vork. Meng de dooiers met de mayonaise, pesto, uitgelekte tonijn en basilicum of peterselie. Het moet een smeuïge massa worden, eventueel nog wat mayo erbij. Vul de ei-helften met dit mengsel. Garneer met basilicum of peterselie.
6. Gevulde eitjes met kruidenroomkaas en kappertjes
6 hardgekookte eieren, gepeld
3 eetlepels fijngehakte peterselie
80 gram roomkaas met kruiden en knoflook
1 1/2 eetlepel crème fraîche
1 sjalotje, fijn gesnipperd
3 eetlepels kleine kappertjes
cayennepeper
Wip de eidooiers uit de over de lengte gehalveerde eieren. Haal de eiwithelften door de fijngehakte peterselie. Meng de eidooiers met de kruidenroomkaas, crème fraîche, restant peterselie, ui en het grootste deel van de kappertjes (iets voor garneren). Maak op smaak met cayennepeper. Ei-helften vullen met de eidooiermassa. Garneren met een kappertjes.
7. Russische gevulde eieren met gerookte zalm en zure room
6 hardgekookte eieren, gepeld
2 theelepels ansjovispasta of 2 ansjovisfilets
2 theelepels kappertjes
100 gr gerookte zalm
1 eetlepel mayonaise
1 eetlepel zure room
1 eetlepel fijngehakte dille
blaadjes sla, plakjes tomaat en komkommer om te garneren
Snij de eieren over de lengte in tweeën. Wip de dooiers eruit en druk deze fijn met een vork. Hak de helft van de gerookte zalm klein. Meng de ansjovispasta of fijngehakte ansjovis, kappertjes, mayonaise, zure room en de fijngehakte gerookte zalmdoor de dooiers. Vul de ei-helften met dit mengsel. Garneer de eieren met reepjes zalm en gehakte dille.
Serveertip
Lekker met Pasen bij de brunch of lunch. Maar altjd lekker als borrelhapje of voorgerecht.