Spaghetti bolognese
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Het recept is een beetje een mix van een paar spaghetti bolognese recepten. Niet te ingewikkeld en mijn gezin vind het erg lekker.
Ingrediënten 4 recipe.people
300 gr gehakt2 pakjes tomatenblokjes
1 blikje tomatenpuree
Blokje runderbouillon
2 teentjes knoflook ( geperst/ geraspt)
1 ui
1 Prei in halve ringen ( indien geen ui gebruikt wordt dan meer prei gebruiken)
1 Winterpeen in kleine stukjes
Evt champignons
Olijfolie
2 theelepel gedroogde basilicum
Peper/zout
250 gr spaghetti
Bereidingswijze
Bereid de spaghetti zoals aangegeven op het pak ( koken in water voor +- 10 minuten) Na het koken afgieten en afspoelen met koud water. Hierna eetlepel olijfolie er door mengen.
Terwijl spaghetti kookt beginnen met bereiding van de saus. Verwarm de olijfolie in de pan. Zodra de olie heet genoeg is rul dan het gehakt. Als het gehakt klaar is, voeg de knoflook, ui en tomatenpuree toe. Na minuutje de rest van de groente toevoegen. Wok dit een minuut of 4. Hierna de 2 pakjes tomaten blokjes toevoegen en het bouillonblokje erin verkruimelen. Alles even een minuut of 10 langzaam laten pruttelen. Op smaak maken met zout, peper en de basilicum.
Serveertip
Lekker met geraspte parmezaanse kaas erover