Oosters gemarineerde varkenshaas
- Aziatisch, Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 20-03-2021
Gevonden op inet
Ingrediënten 2 personen
varkenshaas van ca. 300 gram 2 eetlepels ketjap manis 2 eetlepels sojasaus 3 eetlepels honing ½ theelepel knoflookpoeder ½ theelepel korianderpoeder ½ theelepel uienpoeder ½ theelepel gemberpoeder 1 eetlepel sesamzaadjes 1 lente uitje voor garneringBereidingswijze
Meng in een afsluitbare bak of schaal de ketjap, sojasaus, 2 eetlepels honing, de kruiden en de sesamzaadjes Leg de varkenshaas in de marinade en laat en paar uur afgesloten marineren in de koelkast Verwarm de oven voor op 180 graden Haal de varkenshaas uit de marinade en leg in een ovenschaal (marinade bewaren) Laat het vlees in de oven in ca. 25 minuten gaar worden. Draai de varkenshaas halverwege om Bestrijk het vlees ca. 10 minuten voor het einde van de baktijd met een eetlepel honing Laat de marinade intussen op laag vuur inkoken tot een stroperige saus Neem de varkenshaas uit de oven en snijd in dunne plakjes Leg de plakjes op een schaal en besprenkel met de ingekookte marinade Garneer met in ringetjes gesneden lente uitjes
Bron
Lovemyfood.nl
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties