Mediterraan gekruid krieltjespannetje met bonen tonijn en feta

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 19-03-2021
  • Mediterraan gekruid krieltjespannetje met bonen tonijn en feta

    Mediterraan gekruid krieltjespannetje met bonen tonijn en feta

    Mediterraan gekruid krieltjespannetje met bonen tonijn en feta

Lekker  één pan. Krieltjes even voorgebakken zodat ze lekker blijven en niet zacht worden. Pas op het laatst toevoegen. Wij vonden het een lekker pannetje en gezond ! In plaats van blokjes verse tomaat kun je natuurlijk heel goed gedroogde tomaatjes in het pannetje doen. Net iets pittiger.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 eetlepels olijfolie
1 flinke sjalot, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 blikje tonijn op olie, olie afgegoten, in kleine stukjes
1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel gedroogde tijm
1 theelepel gedroogde majoraan
Peper, zout
1 blikje flageolet (groene kidneybonen) (380 gram)
1 vleestomaat, zonder pitjes, in kleine stukjes
Plm. 75 gram feta, verkruimeld
3 eetlepels gehakte peterselie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Hapjespan of wok

Bereidingswijze

Olie verhitten in een hapjespan.
Krieltjes bruin bakken. Kruiden met peper en zout.
Krieltjes uit de pan halen en apart zetten.
In overgebleven vet sjalot-snippers en knoflook glazig bakken.
Uitgelekte tonijn toevoegen en 2 minuten meebakken.
Bonen en vleestomaat toevoegen.
Op smaak maken met oregano, tijm en majoraan.
Krieltjes er weer door mengen en alles even goed doorwarmen.
Gehakte peterselie erdoor mengen.
Feta erover verdelen en smullen maar.
N.B.Je kunt dit eventueel overdoen in een ovenschaal en alles nog even gratineren. Wij hebben het zo gegeten.

Serveertip

Lekker met een tomatensalade.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten