Red Hot Stew pittige ovenschotel met rode bietjes aardappel en gehakt

  • Iers, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 19-03-2021
  • Red Hot Stew pittige ovenschotel met rode bietjes aardappel en gehakt

    Red Hot Stew pittige ovenschotel met rode bietjes aardappel en gehakt

    Red Hot Stew pittige ovenschotel met rode bietjes aardappel en gehakt

  • Red Hot Stew pittige ovenschotel met rode bietjes aardappel en gehakt

    Red Hot Stew pittige ovenschotel met rode bietjes aardappel en gehakt

    Red Hot Stew pittige ovenschotel met rode bietjes aardappel en gehakt

Dit recept Red hot stew vond ik op Pinterest. Een ovenschotel van rode bietjes met aardappels, gehakt en slagroom. Behoorlijk pittige gekruid. En volgens degene van wie het recept is, is het een Iers recept. Ik heb dit recept al enige tijd geleden bewaard. Ik wilde het toch eens maken, want pittige bietjes met slagroom is toch biijzonder. Vandaag gegeten. Wij vonden het heerlijk. Je kunt het zelf zo pittig maken als je zelf wilt. Wij vonden het zo prima. Ik heb het grootste  deel van de bietjes geraspt  (zoals vermeld in het originele recept) en één bietje in kleine blokjes gesneden. Dat gaf wat meer "bite" aan de  ovenschotel.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
500 gram gekookte rode bietjes (400 gram gerasp, rest in kleine blokjes)
350 gram kruimige aardapplen
2 uien, grof gesnipperd
200 gram gemengd gehakt
1 eetlepel zonnebloemolie
peper, zout
1/2 theelepel chilivlokken
mespunt cayennepeper
1/2 eetlepel Dijon mosterd
150 ml slagroom
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Aardappelstamper
pan
koekenpan
ovenschaal

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden hete-lucht.
Aardappelen gaar koken in water wat zout. Afgieten, goed droogstomen en fijn stampen, zonder boter.
Bieten eventueel schillen en raspen. (één bietje in kleine blokjes snijden).
Verhit de olie i een koekenpan en bak hierin het gehakt rul en lichtbruin.
Voeg de uisnippers hieraan toe en bak mee tot lichtbruin. Maak op smaak met peper, zout, mosterd, chilievlokken en cayennepeper.
Meng de aardappels, bieten en de gehaktmassa door elkaar.
Doe het bieten/aardappel/mengsel in een ovenschaal en giet de slagroom erover.
Bak de ovenschotel 25 tot 30 minuten in het midden van de oven op 180 graden hete-lucht..

Bron

Pinterest : https://worstenbroodenwijn.nl/pittige-ovenschotel-met-rode-biet/ (beetje aangepast)

Serveertip

Wij hebben er nog zelfgemaakte appelmoes bij gegeten.
Je zou er ook nog gebakken spekjes door kunnen mengen. Lijkt me erg lekker.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten