1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Thaise keuken
  5. Thaise Salade

Thaise Salade

Door: simone375

  • Thais, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 28-07-1999

Ingrediënten 4 personen


300 gram tonijnfilet
10 spaanse pepers
1 avocado
1/2 verse gemberwortel
2 kroppen romeinse sla
1bosje koreander
1 stukje limoenschil (met de fijnschiller eraf halen en dan julienne (zeer dunne reepjes) snijden.
cashewnoten
1/4 bosje mint
1/4 citroenmelisse
1/2 deciliter citroensap
1 eetlepel nam pla (thaise vissaus), of visfond (AH).
1 eetlepel witte basterdsuiker


Verder heb je nodig


Blender


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

*

Bereidingswijze

Maak de pepers schoon en verwijder de zaadlijsten met de zaden. Maak de pepers fijn in de blender en voeg wat nam pla toe samen met 3/4 van de koreander en de basterdsuiker. Breng het geheel op smaak met citroensap.
Snijd de rauwe tonijn in kleinere stukjes en marineer deze in een beetje pepersaus.
Snijd de gember en de avocado in fijne reepjes. Bak zowel de gember als de avocado aan in een koekepan.
Verdeel de sla over de borden. Schep daar boven op wat van de gember en de avocado. Daar boven op de gemarineerde tonijn. Garneer het geheel met de cashewnoten en de limoenschil.

Serveertip

OMdat het nogal pittig is, kun je er goed wat witbrood bij serveren (zonder boter) om het verhemelte af en toe wat af te koelen.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van simone375
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top