Sinaasappel Yoghurttaart (Paastip)

  • Vegetarisch, Banket
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 19-03-2021
  • Sinaasappel Yoghurttaart (Paastip)

    Sinaasappel Yoghurttaart (Paastip)

    Sinaasappel Yoghurttaart (Paastip)

  • Sinaasappel Yoghurttaart (Paastip)

    Sinaasappel Yoghurttaart (Paastip)

    Sinaasappel Yoghurttaart (Paastip)

  • Sinaasappel Yoghurttaart (Paastip)

    Sinaasappel Yoghurttaart (Paastip)

    Sinaasappel Yoghurttaart (Paastip)

  • Sinaasappel Yoghurttaart (Paastip)

    Sinaasappel Yoghurttaart (Paastip)

    Sinaasappel Yoghurttaart (Paastip)

  • Sinaasappel Yoghurttaart (Paastip)

    Sinaasappel Yoghurttaart (Paastip)

    Sinaasappel Yoghurttaart (Paastip)

  • Sinaasappel Yoghurttaart (Paastip)

    Sinaasappel Yoghurttaart (Paastip)

    Sinaasappel Yoghurttaart (Paastip)

  • Sinaasappel Yoghurttaart (Paastip)

    Sinaasappel Yoghurttaart (Paastip)

    Sinaasappel Yoghurttaart (Paastip)

  • Sinaasappel Yoghurttaart (Paastip)

    Sinaasappel Yoghurttaart (Paastip)

    Sinaasappel Yoghurttaart (Paastip)

  • Sinaasappel Yoghurttaart (Paastip)

    Sinaasappel Yoghurttaart (Paastip)

    Sinaasappel Yoghurttaart (Paastip)

  • Sinaasappel Yoghurttaart (Paastip)

    Sinaasappel Yoghurttaart (Paastip)

    Sinaasappel Yoghurttaart (Paastip)

  • Sinaasappel Yoghurttaart (Paastip)

    Sinaasappel Yoghurttaart (Paastip)

    Sinaasappel Yoghurttaart (Paastip)

  • Sinaasappel Yoghurttaart (Paastip)

    Sinaasappel Yoghurttaart (Paastip)

    Sinaasappel Yoghurttaart (Paastip)

  • Sinaasappel Yoghurttaart (Paastip)

    Sinaasappel Yoghurttaart (Paastip)

    Sinaasappel Yoghurttaart (Paastip)

  • Sinaasappel Yoghurttaart (Paastip)

    Sinaasappel Yoghurttaart (Paastip)

    Sinaasappel Yoghurttaart (Paastip)

  • Sinaasappel Yoghurttaart (Paastip)

    Sinaasappel Yoghurttaart (Paastip)

    Sinaasappel Yoghurttaart (Paastip)

  • Sinaasappel Yoghurttaart (Paastip)

    Sinaasappel Yoghurttaart (Paastip)

    Sinaasappel Yoghurttaart (Paastip)

Deze "no-bake" yoghurttaart is een heerlijke frisse taart die ook goed geschikt is als nagerecht. Je kunt in plaats van 1 grote taart ook meerdere kleine vormpjes gebruiken.
De oranje sinaasappelkleur is ook erg leuk voor oranje-feestjes en Pasen. Je kunt de taart dan bijvoorbeeld extra versieren met paaseitjes.

TIP: Ik heb glutenvrije haverkoekjes met chocolade gebruikt om de taart glutenvrij te houden maar je kunt natuurlijk ook "gewone" chocolade crisp koekjes of bastognekoekjes gebruiken

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
VOOR DE BODEM:
- 250 gram koekjes, bijvoorbeeld bastognekoekjes, chocolade crisp koekjes of (glutenvrije)haverkoekjes
- 100 gram gesmolten ongezouten roomboter

VOOR DE VULLING:
- 500 gram Griekse yoghurt
- 500 ml slagroom
- 175 gram kristalsuiker
- 3 sinaasappels, rasp voor de vulling (sap voor de topping)
- sap van 1 citroen
- 8 blaadjes gelatine

VOOR DE SINAASAPPELTOPPING:
- 300 ml sinaasappelsap (is ongeveer het sap van de 3 sinaasappels)
- 4 blaadjes gelatine
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Maak de koekjes fijn. Ik doe dat in een plastic zakje en sla er met de deegroller op. Je kunt ze ook in een keukenmachine fijnmaken.
- Voeg de (zachte of gesmolten) roomboter toe en meng tot een zanderig deeg. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verdeel het koekjesmengsel over de bodem en druk aan met een lepel. Zet de springvorm een kwartier in de koelkast.
- Leg 8 blaadjes gelatine in een schaaltje koud water en laat ze zacht worden.
- Rasp de schil van de 3 sinaasappels, pers het sap uit en zet dat opzij.
- Mix de slagroom met de suiker stijf.
- Meng de Griekse yoghurt met het sinaasappelrasp en het sap van de citroen door elkaar.
- Verhit een scheutje sinaasappelsap, het hoeft niet te koken. Voeg de zachte gelatinebladen toe en roer tot ze opgelost zijn. Meng dit door het yoghurtmengsel.
- Spatel dan de slagroom door het yoghurtmengsel. Giet het mengsel in de springvorm en zet hem in de koelkast. Laat de yoghurttaart minstens 3 uur opstijven.
- Als de taart stijf is ga je de topping maken. Leg 4 blaadjes gelatine in een schaaltje koud water en laat ze zacht worden.
- Verhit een scheutje sinaasappelsap, het hoeft niet te koken. Voeg de zachte gelatinebladen toe en roer tot het opgelost is. Voeg de rest van de sinaasappel toe en roer alles door elkaar. Giet de sinaasappelsap over het yoghurtmengsel en zet de springvorm voorzichtig terug in de koelkast.
- Zet de taart 1 á 2 uur in de koelkast zodat de topping stijf wordt. (Je kunt dit ook al de dag van te voren maken.)

Bron

SavorySweets/aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten