Tongschar met broccolipuree, mousselinesaus
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 17-03-2021
Verras vrienden en familie met dit eenvoudige gerecht. De mousselinesaus en gefrituurde uitjes vormen een onweerstaanbare combinatie met de goudgebakken tongschar.
Ingrediënten 4 personen
4 tongscharren, panklaar500 g broccoli
250 g zachtkokende aardappelen
2 el gehakte peterselie
1 el geraspte citroenschil
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 el olijfolie
Peper en zout
4 el gefrituurde uitjes
Boter, om te bakken
Mousselinesaus:
4 eierdooiers
Sap van 1 citroen
50 g boter
100 ml room
Bereidingswijze
-Snijd de broccoli in roosjes, kook of stoom ze beetgaar, samen met de geschilde aardappelen. Hou ¼ mooie kleine roosjes apart. Pureer de rest met de gekookte aardapplen, breng op smaak met olijfolie, citroenrasp, peper en zout.
-Bak de tongschar gedurende 2 à 3 minuten aan beide kanten goudbruin. aan beide kanten in ruim wat boter, gedurende 2à 3 minuten langs beide kanten. Kruid met peper en zout.
Maak de mousselinesaus :
-Klop de dooiers los met het citroensap en room.
-Warm op een zacht vuurtje op, blijf roeren tot de saus begint in te dikken.
-Haal van het vuur en roer er de boter in vlokjes door. Breng op smaak met peper en zout.
Bron
lekker van bij ons
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties