Ovenschotel met kastanje champignons en linzen
- Engels, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Lekker goedkoop en smakelijk eten.
Ingrediënten 4 recipe.people
1 grote ui2 a 3 tenen knoflook
500 gram koolraap (of wortels, of pastinaak)
500 gram aardappels (met schil?)
400 gram kastanje champignons (in grove blokken)
300 gram linzen uit blik
160 gram spinazie
100 ml room (bij voorkeur slagroom)
1 eetlepel grove mosterd
ca. 200 gram strooikaas
Benodigdheden
Oven, ovenschaal, koekenpan met dekselBereidingswijze
Volgorde:
Topping maken van koolraap (of wortel, of pastinaak) en aardappel in schil. In kleine stukjes snijden en samen gaar koken. Daarna pureren.
Uien fijnsnijden, knoflook persen, en in de pan glazig bakken.
Kastanje champignons grof snijden. Toevoegen aan uien en knoflook en meebakken. Linzen toevoegen. Room toevoegen. Grove mosterd erbij. Spinazie toevoegen en deksel erop zodat de spinazie slinkt.
Groente mix in ovenschaal doen, bedekken met puree en bestrooien met kaas en in de oven doen op grill stand totdat de kaas begint te bruinen.
Eet ze. :-)
Bron
Eat well for less - BBC
Serveertip
Variëren met b.v. wortels of pastinaak voor een iets andere smaak.