Ramon Brugmans Heerlijke Rodekool Salade.......

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 16-03-2021
  • Ramon Brugmans Heerlijke  Rodekool Salade.......

    Ramon Brugmans Heerlijke Rodekool Salade.......

    Ramon Brugmans Heerlijke Rodekool Salade.......

  • Ramon Brugmans Heerlijke  Rodekool Salade.......

    Ramon Brugmans Heerlijke Rodekool Salade.......

    Ramon Brugmans Heerlijke Rodekool Salade.......

  • Ramon Brugmans Heerlijke  Rodekool Salade.......

    Ramon Brugmans Heerlijke Rodekool Salade.......

    Ramon Brugmans Heerlijke Rodekool Salade.......

  • Ramon Brugmans Heerlijke  Rodekool Salade.......

    Ramon Brugmans Heerlijke Rodekool Salade.......

    Ramon Brugmans Heerlijke Rodekool Salade.......

  • Ramon Brugmans Heerlijke  Rodekool Salade.......

    Ramon Brugmans Heerlijke Rodekool Salade.......

    Ramon Brugmans Heerlijke Rodekool Salade.......

  • Ramon Brugmans Heerlijke  Rodekool Salade.......

    Ramon Brugmans Heerlijke Rodekool Salade.......

    Ramon Brugmans Heerlijke Rodekool Salade.......

Deze rodekool is heerlijk en staat snel op tafel. Het is de bedoeling, dat je na bereiding de kool een uurtje de tijd geeft om extra op smaak te komen.

Vlak voor het serveren voeg je pas de dadelstukjes en de licht geroosterde  amandeltjes toe.
Lekker bij een stukje vlees of vis naar keuze. Vrijdag maak ik de quiche met prei en camembert met deze rodekool salade of een variatie daarop.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1/2 rode kool
100 ml witte natuur azijn
7 zoete dadels zonder pit in stukjes
3 volle el suiker
40 gram amandelschaafsel geroosterd
scheutje neutrale olie
peper en zout naar smaak
1 flinke tl mosterd naar keuze
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mandoline, slakom. pan om in te roosteren

Bereidingswijze

Schaaf de rode kool zo dun mogelijk en verwijder eventueel de hardere witte nerven. Doe de kool in een grote kom en voeg
azijn, suiker, zout en peper, mosterd en olie toe.

Kneed met een schone hand de kool een tweetal minuutjes. Je ziet de kool een mooiere kleur krijgen door de azijn en het zout. De kool wordt zachter zonder zijn knapperige structuur te verliezen. Proef en voeg zo nodig nog wat suiker of azijn toe, omdat de zoetzuur smaak voor iedereen anders is. Echt gemakkelijk, super lekker en weer eens iets anders.

Zet een uurtje aan de kant.

Voeg vlak voer het serveren de dadels en het geroosterd amandelschaafsel toe en lepel dat door de salade.

Serveer in 4 aparte schaaltjes met nog wat schaafsel om af te werken.

Bron

Ramon Brugman eigen tekst en foto's

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten