Mascarponecreme met frambozen-aardbeiensaus

  • Italiaans, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 16-03-2021
  • Mascarponecreme met frambozen-aardbeiensaus

    Mascarponecreme met frambozen-aardbeiensaus

    Mascarponecreme met frambozen-aardbeiensaus

De bedoeling was dit nagerecht alleen met frambozen te maken. Helaas waren in de supermarkt op dat moment geen frambozen, dus maar gekozen voor de aardbeien. Tot ik in een andere supermarkt wel frambozen vond. Op mijn manier opgelost en zo vonden we het een nog lekkerder toetje.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gram Hollandse aardbeien
125 gram frambozen
2 + 1 zakjes vanillesuiker
Borrelglas likeur (bijv. limoncello)
paar druppels citroensap
125 gram mascarpone
125 gram vanillekwark
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
staafmixer
pannetje
4 glazen

Bereidingswijze

Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Hou 4 aardbeien apart voor de garnering.
Snij de rest van de aardbeien in kleine stukjes.
Vermeng de aardbeien met de likeur en de vanillesuiker.
Breng de aardbeien aan de kook. Zodra het kookt van de warmtebron afhalen en pureren met de staafmixer.
Roer met frambozen door de gepureerde aardbeien.
Roer de kwark, mascarpone en vanillesuiker door elkaar.
Verdeel de helft van de gepureerde aardbeien met frambozen onderin de glazen.
Verdeel daarover de mascarponecrème.
Daarover de rest van de aardbeien-frambozensaus.
Garneer met de overgebleven aardbei en een blaadje mint, citroenmelisse of basilicum.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten