1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Mascarponecreme met frambozen-aardbeiensaus

Mascarponecreme met frambozen-aardbeiensaus

  • Italiaans, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 16-03-2021

Ingrediënten 4 personen


250 gram Hollandse aardbeien
125 gram frambozen
2 + 1 zakjes vanillesuiker
Borrelglas likeur (bijv. limoncello)
paar druppels citroensap
125 gram mascarpone
125 gram vanillekwark


Verder heb je nodig


Staafmixer
pannetje
4 glazen


Verukkelijk toetje en lekker snel klaar.
Verukkelijk toetje en lekker snel klaar.

De bedoeling was dit nagerecht alleen met frambozen te maken. Helaas waren in de supermarkt op dat moment geen frambozen, dus maar gekozen voor de aardbeien. Tot ik in een andere supermarkt wel frambozen vond. Op mijn manier opgelost en zo vonden we het een nog lekkerder toetje.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Hou 4 aardbeien apart voor de garnering.
Snij de rest van de aardbeien in kleine stukjes.
Vermeng de aardbeien met de likeur en de vanillesuiker.
Breng de aardbeien aan de kook. Zodra het kookt van de warmtebron afhalen en pureren met de staafmixer.
Roer met frambozen door de gepureerde aardbeien.
Roer de kwark, mascarpone en vanillesuiker door elkaar.
Verdeel de helft van de gepureerde aardbeien met frambozen onderin de glazen.
Verdeel daarover de mascarponecrème.
Daarover de rest van de aardbeien-frambozensaus.
Garneer met de overgebleven aardbei en een blaadje mint, citroenmelisse of basilicum.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top