Verrukkelijke wortel gember soep met een lepeltje mascarpone
- Aziatisch, Soep
- 10-20 min.
In een Duits kookboek (Lecker aufs Land) vond ik een lekker wortel-gember-soepje. Het recept as echter nogal bewerkelijk dus heb ik mijn eigen versie ervan gemaakt.
Het was een tussengerecht bij een etentje afgelopen zaterdag.
We vonden het allemaal erg lekker, dus dan mag het op Smulweb van mij.
De smaak van de soep is zoet-kruidig. Heerlijk !!
Ingrediënten 4 recipe.people
500 gram wortelen3 eetlepels roomboter
1 sjalotje, gesnipperd
Plm. 2 cm verse gember, gesnipperd
½ theelepel djahé (gemberpoeder)
1 eetlepel kerriepoeder
1 eetlepel suiker
500 ml groentebouillon (van tablet)
Zout, peper
Paar druppels citroensap
Gehakte peterselie
2 eetlepels mascarpone of roomkaas
Benodigdheden
Panstaafmixer
schuimspaan
Bereidingswijze
Schil de wortelen en snij ze in dunne plakjes.
Verhit de boter in een pan.
Bak hierin de sjalot-snippers, gemberwortel en plakjes wortel een paar minuten.
Bak het kerriepoeder en de djahé (gemberpoeder) even mee.
Strooi de suiker erover en laat de wortelplakjes een beetje karamelliseren.
Giet de groentebouillon erbij. Breng de soep aan de kook.
Laat de soep plm. 25 tot 30 minuten zachtjes koken.
Haal met een schuimspaan wat van de plakjes wortel uit de soep en hou die apart als vulling voor de soep.
Pureer de soep met een staafmixer.
Maak de soep op smaak met peper, zout en een paar druppels citroensap.
Dien de soep op met de plakjes wortel, gehakte peterselie en een lepeltje mascarpone of roomkaas.
Serveertip
Lekker soep als voorgerecht bij een dineetje of bij de lunch