Thaise kerrierijst met garnalen en mango
- Thais, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 15-03-2021
Ik had nog een restje mango over van een etentje. Die wilde ik gaag opmaken.
Ook had ik nog wat rijst over en lag er nog een zakje Thaise groentemix in de koelkast. Zo ontstond dit lekkere rijstgerecht. De mangoblokjes geven een heerlijke frisse smaak aan dit pittige rijstgerecht.
Ingrediënten 2 personen
125 gram basmati-rijstPlm. 10 tot 12 garnalen
2 eetlepels arachideolie
250 gram Thaise roerbakmix
1 rode ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
½ mango, in blokjes
Pepe, zout
1 afgestreken eetlepel kerriepoeder
1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
1 theelepel gemalen gember (djahé)
1 eetlepel sojasaus (Japanse of Chinese)
Paar druppels vissaus
1 eetlepel zoetzure Chilisaus
Benodigdheden
wpokk of hapjespanBereidingswijze
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Verhit de olie in de wok of hapjespan.
Bak hierin de garnalen één tot twee minuten op hoge warmtebron. Zodra de garnalen loskomen van de pand draai je ze om en dan nogmaals 2 minuten bakken. Ze moeten een mooie roze kleur hebben gekregen. Haal de garnalen uit de pan.
Bak in de overgebleven olie (of doe er nog iets bij) de ui en de knoflook glazig.
Voeg het kerriepoeder, koriander en gemberpoeder hieraan toe en bak 2 minuten mee.
Doe de Thaise roerbakmix erbij. Meng alles goed door elkaar en bak plm. 5 minuten mee.
Meng de gare rijst en de mangoblokjes erdoor.
Breng op smaak met peper, zout, sojasaus, vissaus en chilisaus.
Doe de garnalen terug in de pan en serveer !
Serveertip
Lekker met pittige komkommersalade.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties