Komkommerspaghetti met zalm en auberginesaus

  • Europees, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 15-03-2021

 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 aubergines
8 el olijfolie
2 komkommers
2 teentjes knoflook
1 grote ui
1 bosje peterselie
400 g verse zalmfilet
1 bosje basilicum
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 °C.
Snijd de aubergines in plakken, smeer ze in met olijfolie en bak ze in 20 minuten in de oven gaar.
Snijd de komkommers in dunne, lange sliertjes.
Snipper de knoflook, de ui en de peterselie.
Verwarm 5 eetlepels olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui 5 minuten.
Verwijder het vel van de aubergine en doe het vruchtvlees met de gefruite ui en knoflook in een maatbeker. Pureer het geheel met een staafmixer fijn tot het de dikte van yoghurt heeft. Breng op smaak met himalayazout en (versgemalen) peper.
Smeer de zalm in met wat olie en bak hem 2 minuten per kant in een warme pan.
Roer de saus en de peterselie door de komkommers.
Verdeel de komkommerspaghetti en de zalm over 4 borden en strooi er wat blaadjes basilicum over. Serveer de saus erbij.

Bron

https://www.plus.nl/recept/Komkommerspaghetti-met-zalm-en-auberginesaus-r-vov0007

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten