1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Europese keuken
  5. Zalm
  6. Komkommerspaghetti met zalm en auberginesaus

Komkommerspaghetti met zalm en auberginesaus

  • Europees, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-03-2021

Ingrediënten 4 personen


3 aubergines
8 el olijfolie
2 komkommers
2 teentjes knoflook
1 grote ui
1 bosje peterselie
400 g verse zalmfilet
1 bosje basilicum



 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 °C.
Snijd de aubergines in plakken, smeer ze in met olijfolie en bak ze in 20 minuten in de oven gaar.
Snijd de komkommers in dunne, lange sliertjes.
Snipper de knoflook, de ui en de peterselie.
Verwarm 5 eetlepels olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui 5 minuten.
Verwijder het vel van de aubergine en doe het vruchtvlees met de gefruite ui en knoflook in een maatbeker. Pureer het geheel met een staafmixer fijn tot het de dikte van yoghurt heeft. Breng op smaak met himalayazout en (versgemalen) peper.
Smeer de zalm in met wat olie en bak hem 2 minuten per kant in een warme pan.
Roer de saus en de peterselie door de komkommers.
Verdeel de komkommerspaghetti en de zalm over 4 borden en strooi er wat blaadjes basilicum over. Serveer de saus erbij.

Bron

Https://www.plus.nl/recept/Komkommerspaghetti-met-zalm-en-auberginesaus-r-vov0007



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kyraschoice


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kyraschoice
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top