
325 g varkenshaas culinair
220 g mozzarella
100 g groene pesto (potje à 190 g)
6 plakjes rauwe ham gerookt (pakje à 175 g)
3 el olijfolie
1 paprikamix (3 stuks)
300 g tagliatelle
400 g gewassen spinazie
Vershoudfolie
Een recept uit de Italiaanse keuken doet het altijd goed. Ontdek vandaag deze fantastische variant.
1. Snijd de varkenshaas open als een boek maar niet helemaal door. Leg het vlees tussen velletjes vershoudfolie en sla met een vleeshamer of pan plat tot het ca. 1 cm dik is.
2. Snijd de mozzarella in plakjes. Bestrijk het vlees met 1 el pesto. Leg de mozzarella er in de lengte dakpansgewijs op en rol het vlees op. Leg 6 plakjes rauwe ham in de lengte naast elkaar en laat iets overlappen. Legt er het vlees op en rol op. Verhit 2 el olie in een koekenpan. Leg het vlees op de vouwkant in de pan en bak in 20 min. rondom gaar.
3. Snijd intussen de paprika's in reepjes. Verhit 1 el olie in een hapjespan en bak de paprika al omscheppende in 8 min. gaar. Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de spinazie in delen toe aan de paprika en laat slinken.
4. Houd wat kookvocht van de pasta apart. Giet de pasta af en doe terug in de pan. Schep er de rest van de pesto door en voeg een scheutje kookvocht toe voor extra smeuïgheid. Schep er de paprika met de spinazie door.
5. Verdeel de pasta over 4 borden. Snijd het vlees in dunne plakjes en leg op de pasta.