Carpaccio van kipfilet met mango

  • Internationaal, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 15-03-2021
  • Carpaccio van kipfilet met mango

    Carpaccio van kipfilet met mango

    Carpaccio van kipfilet met mango

Dit heerlijke voorgerecht kwam ik tegen op de site van "Brendakookt". Afgelopen zaterdag gemaakt bij een etentje met onze buren. Iedereen was verrukt. Lekker licht dus uitstekend geschikt voor een (Paas)-dineetje. Ik heb het recept een klein beetje aangepast. Brenda gebruikt gerookte kipfollade. Ik heb gebraden kiprollade (vleeswaar) van de slager gebruikt.  Brenda pureert een deel van de mango, dat heb ik niet gedaan. Wil je ook Brenda's recept weten? De bron staat vermeld.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
24 dunne plakjes gebraden kipfilet ( plm. 200 gram vleeswaar)
1 rijpe mango
1 eetlepel sinaasappelsap
2 gedroogde tomaatjes op olie, uitgelekt in kleine stukjes
2 eetlepels Boursin Sjalot en Bieslook (goed koud)

Plm. 50 gram gemengde rucola sla
Dressing voor de sla
½ eetlepel witte balsamicoazijn
1 ½ eetlepel goede olijfolie
Peper, zout
2 theelepels honing
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
borden

Bereidingswijze

Snij 12 mooie dunne plakken van de mango . Leg ze even apart.
Snij de rest van de mango in hele kleine blokjes. Meng 1 eetlepel sinaasappelsap door de blokjes mango.
Maak de sla aan met de dressing.
Leg op ieder bord 3 plakjes mango en 6 plakjes kipfilet plus een hoopje sla met dressing (zie foto).
Verdeel wat blokjes mango, gedroogde tomaatjes en wat kleine stukjes Boursin over de kipfilet. (De Boursin moet goed koud zijn om het goed te kunnen verbrokkelen).
Garneer de borden met at extra blokjes mango.

Bron

https://brendakookt.nl/2014/12/15/carpaccio-van-kipfilet-met-mango/

Serveertip

Ik had nog mangoblokjes over waar ik nog iets anders mee ga doen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten