Zoete aardappeltaart met Robiola-kaas en Parmaham

  • Italiaans, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Zoete aardappeltaart met Robiola-kaas en Parmaham

    Zoete aardappeltaart met Robiola-kaas en Parmaham

    Zoete aardappeltaart met Robiola-kaas en Parmaham

Lekkere  en makkelijke Italiaanse taart als tussendoortje of als nagerecht  , kan warm of koud gegeten worden 

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
Voor de korst:
180 gr oud brood
70 gr boter
Voor de vulling:
50 gr Parmaham
700 gr zoete aardappel
300 gr Robiola kaas
30 gr room
2 eieren
Als afwerking:
100 gr Parmaham
rozemarijntakjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Schil de zoete aardappelen, snij ze in schijfjes van 2 à 3 mm en kook ze voor 5 à 6 minuten. Laat ze uitlekken en vervolgens afkoelen op een plat oppervlak.

-Voor de korst: Meng het oude brood met de gesmolten boter en maak hiervan een bodem in een taartvorm die bekleed is met bakpapier.

Voor de vulling:

-Meng de Robiola-kaas met de room en voeg eieren, peper, zout en de gesneden Parmaham toe.

-Giet 1/3de van de vulling in je taartvorm, leg daarop 1/3de van de zoete aardappelschijfjes, voeg zout toe en herhaal. Eindig met een laagje zoete aardappel. Werk af met olijfolie, zout, peper en rozemarijn en bak de taart op 170° voor 25 minuten. Zet vervolgens nog 10 minuten onder de grill op 200°. Haal de aardappeltaart uit de oven, laat even afkoelen en werk af met Parmaham en rozemarijn.

Bron

njam

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Doorsturen

Home Recepten