Italiaans stoofvlees

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 14-03-2021

Heerlijk met pasta hoe langer sudderen des te beter

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
125 gr gerookte spekreepjes
2 flinke uien gesnipperd
2 tenen knoflook geperst
1 blikje tomatenpuree
750 gr rundvlees in blokjes
3 eetlepel bloem
1 winterpeen in plakjes
450 gr kastanje champignons in reepjes
250 ml runderbouillon
200 ml rode wijn
50 ml balsamico azijn
1 pakje tomato frito
3 laurier blaadjes
6 kruidnagels
3 takjes rozemarijn
3 takjes tijm
2 eetlepels oregano
Zout en peper naar smaak
Klont boter en een scheutje olijfolie om in te bakken




Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

kruid het rundvlees met zout en peper en bestrooi gelijkmatig met bloem zorg dat al het vlees bedekt is.
Verwarm de olie en boter in een stoofpan bak de spekreepjes en fruit vervolgens de uien en de knoflook. Doe de tomatenpuree erbij en laat enkele minuten meebakken. Voeg nu het vlees toe en schroei het dicht. Zet het vuur lager en voeg de winterpeen en de champignons toe, doe de wijn erbij en laat 2 minuten op temperatuur komen.
Doe de bouillon en de azijn en alle overige kruiden erbij en laat het geheel tenminste 3-4 uur sudderen, regelmatig even doorroeren en controleren of het niet te droog wordt des noods een beetje extra bouillon toevoegen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten