HETE BLIKSEM MET WITTE PENS EN SALADE

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-03-2021
  • HETE BLIKSEM MET WITTE PENS EN SALADE

    HETE BLIKSEM MET WITTE PENS EN SALADE

    HETE BLIKSEM MET WITTE PENS EN SALADE

Wie hete bliksem eet, is gewaarschuwd zijn mond niet te verbranden aan deze heerlijke ovenschotel met hete appelmoes en aardappelpuree. Als originele twist, gebruiken we plakjes witte pens! Goed blazen en genieten is de boodschap! 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
500 g bloemige aardappelen
3 appels
2 witte pensen
2 el paneermeel
1 zakje gemengde sla
3 el boter
1 el olijfolie extra vierge
1 kl wittewijnazijn
3 el melk
1 el suiker
snufje nootmuskaat
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 180 °C.
-Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
-Schil de appels en snij in blokjes. Verhit 1/3de van de boter in een kookpotje en voeg de appelblokjes toe. Laat kort aanbakken en voeg dan een scheutje water en de suiker toe. Laat stoven tot de appels helemaal gaar zijn.
Smelt 1/3de van de boter in een pan.
-Voeg de witte pensen toe en bak ze 2-3 minuten per kant. Snij in plakjes.
-Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de rest van de boter, de melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
-Verdeel de helft van de plakjes witte pens over een ovenschotel. Schep er de appelmoes op en daarop de aardappelpuree. Bestrooi met paneermeel en leg de rest van de plakjes worst erbovenop. Zet 7 minuten in de oven. Zet dan ook nog 3 minuten onder de grill van de oven.
-Meng de extra vierge olijfolie en de wittewijnazijn en lepel over de gemengde sla. Kruid met peper en zout. Serveer de salade met de hete bliksem met witte pens.

Bron

15gram

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten