1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Zalm
  6. Romige groene groente risotto met gerookte zalm en mascarpone

Romige groene groente risotto met gerookte zalm en mascarpone

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-03-2021

Ingrediënten 2 personen


2 + 1 eetlepels olijfolie
1 sjalot (gesnipperd)
1 teentje knoflook (geperst)
150 gram risottorijst
1/8 liter witte wijn
Plm. 350 ml warme kippenbouillon
150 gram diepvriesdoperwten
1 dunne prei, gesnipperd
1/2 courgette in kleine blokjes
1 flinke eetlepel basilicumpesto
3 lente-uitjes, gesnipperd
Paar druppels citroensap
100 gram gerookte zalm (in reepjes)
Plm. 3 eetlepels mascarpone
2 eetlepels gehakte verse dille
Peper, zout


Verder heb je nodig


Hapjespan
koeekenpan


Romige groene groente risotto met gerookte zalm en mascarpone
Romige groene groente risotto met gerookte zalm en mascarpone

Allemaal restjes groene groenten voor deze romige risotto met macarpone. Reepjes gerookte zalm erdoor en smullen maar. Volgens mijn man had hij nog nooit zulke  lekkere risotto gegeten.
In plaats van de groenten even apart te bakken kun je er ook voor kiezen eerst de groenten te bakken. Even wegzetten en daarna te beginnen met de risotto in dezelfde pan. Dat scheelt afwas.
De meest risotto's worden met geraspte Parmezaanse kaas geserveerd. Wij vonden deze risotto lekkerder zonder kaas.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan.
Bak hierin de sjalot-snippers en knoflook glazig.
Voeg de risotto toe. Bak al roerend mee tot alle korrels glanzen.
Voeg de wijn toe. Roer goed door en laat de wijn op een laag vuur zachtjes opgenomen worden door de rijst.
Voeg nu beetje bij beetje de warme bouillon erdoor. Steeds roeren en steeds weer wat toevoegen tot het eerdere vocht is opgenomen.
Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olie en bak hierin de prei en de courgette een paar minuten. Voeg de bevroren doperwten hieraan toe en laat alles plm. 5 minuten garen.
Na plm. 20 tot 25 minuten is de risotto klaar. De risotto mag niet te dik zijn, maar moet lekker smeuïg zijn. Eventueel nog wat bouillon toevoegen
Meng de groenten, basilicumpesto en gerookte zalm door de risotto.
Breng de risotto op smaak met wat citroensap en peper en zout.
Roer de mascarpone en de gehakte dille erdoor.

Serveertip

Lekker met een groene salade.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top