Authentieke Franse uiensoep volgens de Pied Noirs.

  • Frans, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 12-03-2021

Dit recept van uiensoep heb ik geleerd van een echte Pied-noir kok. Pied noir betekent immigranten uit Noord-Afrika die naar zuid Frankrijk zijn geimegreerd. Omdat ze geen geld hadden voor schoenen liepen ze op blote voeten vandaar.... de Franse boeren hebben het recept omarmd, maar zelden krijg je zo'n uiensoep geserveerd...

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Runder sudder lapjes, veel uien, thijm, laurierblad, oregano, knoflook, witte of rode zoete wijn, cognac, rode port, zout en peper.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grote soep pan

Bereidingswijze

Het vlees aanbraden en even sudderen, apart leggen. Uien in grove ringen en lichtjes fruiten met de knoflook. Samenvoegen, heet water toevoegen, alle verse kruiden voegen.
Laten sudderen. Na +/- 25 minuten wijn, port toevoegen.
Sudderen +/- 20 minuten. Heet water toevoegen, sudderen. Zout en peper naar smaak.
Blijven proeven tot het jou begeert..
Afkoelen en tenminste 1 uur laten staan. De soep wordt pas lekker na een paar uur, dus niet voor een snelle hap!

Serveertip

Indien de soep direct wordt gegeten dan garneren met; geklopt ei, sneetje stokbrood en geraspte kaas naar keuze.
Kommen in de oven tot het ei en de kaas zijn gesmolten.
Bewaren: je kan de soep invriezen.
Bij directe consumptie kan je de soep indikken met een beetje bloem, dan heb je een echte maaltijd soep! Smakelijk!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten