1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Authentieke Franse uiensoep volgens de Pied Noirs.

Authentieke Franse uiensoep volgens de Pied Noirs.

  • Frans, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-03-2021

Ingrediënten 6 personen


Runder sudder lapjes, veel uien, thijm, laurierblad, oregano, knoflook, witte of rode zoete wijn, cognac, rode port, zout en peper.


Verder heb je nodig


Grote soep pan


Dit recept van uiensoep heb ik geleerd van een echte Pied-noir kok. Pied noir betekent immigranten uit Noord-Afrika die naar zuid Frankrijk zijn geimegreerd. Omdat ze geen geld hadden voor schoenen liepen ze op blote voeten vandaar.... de Franse boeren hebben het recept omarmd, maar zelden krijg je zo'n uiensoep geserveerd...

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Het vlees aanbraden en even sudderen, apart leggen. Uien in grove ringen en lichtjes fruiten met de knoflook. Samenvoegen, heet water toevoegen, alle verse kruiden voegen.
Laten sudderen. Na +/- 25 minuten wijn, port toevoegen.
Sudderen +/- 20 minuten. Heet water toevoegen, sudderen. Zout en peper naar smaak.
Blijven proeven tot het jou begeert..
Afkoelen en tenminste 1 uur laten staan. De soep wordt pas lekker na een paar uur, dus niet voor een snelle hap!

Serveertip

Indien de soep direct wordt gegeten dan garneren met; geklopt ei, sneetje stokbrood en geraspte kaas naar keuze.
Kommen in de oven tot het ei en de kaas zijn gesmolten.
Bewaren: je kan de soep invriezen.
Bij directe consumptie kan je de soep indikken met een beetje bloem, dan heb je een echte maaltijd soep! Smakelijk!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Chino


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Chino
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top