Vega Indiase rijst met tomaat, spinazie, cashewnoten en zeekraal

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 12-03-2021
  • Vega Indiase rijst met tomaat, spinazie, cashewnoten en zeekraal

    Vega Indiase rijst met tomaat, spinazie, cashewnoten en zeekraal

    Vega Indiase rijst met tomaat, spinazie, cashewnoten en zeekraal

Supergezond en lekker zonder zout of suiker.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
350gr Rijst
300gr Verse bladspinazie
30gr Zeekraal
1 Winterpeen
3 Tomaten
1 Ui
4 Tenen knoflook
1 Winterpeen
2 tl Kurkuma
2tl Karwijzaad
1 tl Ketoembar
Handje ongezouten cashewnoten
Bouillon uit:
- 500 Ml water
- 1 Dambert law salt groentenbouillon blok
2 el Olie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Hoge pan, Blender of hakmolen

Bereidingswijze

Voorbereiding:
Pel de ui en knoflook, doe deze samen met de zeekraal in de hakmolen en snipper deze fijn. Breng 500 Ml water aan de kook en meng hier het low salt groentenbouillon blok in. Snij de winterpeen in blokjes. Ontvel de tomaten en snij ze in blokjes.
Bereiding:
Doe de olie in de pan en fruit de ui/knoflook/zeekraal mix aan op een middelvuur. Voeg de specerijen toe en fruit deze mee tot het lekker gaat geuren. Bak dan de rijst nog 2 minuten mee en voeg de bouillon, tomaten en bladspinazie toe, goed mengen en dan een kwartiertje zachtjes laten stoven.
Meng de cashewnoten erdoor heen. Klaar.

Serveertip

Serveer met sesamzaadjes erover heen.

Laatste reacties

praaphorst avatar
praaphorst 21-04-2021

Chinese kool wordt meestal doormidden gesneden en daarna in reepjes. Voor de presentatie van een gerecht kunnen de schutbladeren (buitenste bladeren) intact gelaten worden om deze op een bord te plaatsen als een schaaltje en daarop het gerecht te serveren.

praaphorst avatar
praaphorst 21-04-2021

Hoi Cecileg, hartstikke leuke vraag :-) Er zijn echter velen recepten met Chinese Kool. Weet je de naam van het gerecht en eventuele andere gebruikte herkenbare ingrediënten?

hans3333 avatar
hans3333 21-04-2021

Cecileg, die kool bladeren worden vaak gebruikt net als banananen blad of paksoi waar je dan wel flinke lagen van nodig hebt, de kleur komt vaak van de inhoudt waar het in verpakt wordt.

Cecileg avatar
Cecileg 21-04-2021

Ik heb een vraag voor je. Jij kookt vaak indische, indonesische gerechten. Ik ben op zoek naar een recept met koolbladeren dat ik vaker bij de chinees gegeten heb. De koolbladeren laten ze dan vrij groot, in mijn gedachten zie ik ook wortels. De koolbladeren zien dan een beetje geel van kerrie? of kurkuma?. Kun je me helpen? Ik zou het graag eens zelf willen maken. Lieve groet Cecile

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten