1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indiase keuken
  5. Vega Indiase rijst met tomaat, spinazie, cashewnoten en zeekraal

Vega Indiase rijst met tomaat, spinazie, cashewnoten en zeekraal

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-03-2021

Ingrediënten 4 personen


350gr Rijst
300gr Verse bladspinazie
30gr Zeekraal
1 Winterpeen
3 Tomaten
1 Ui
4 Tenen knoflook
1 Winterpeen
2 tl Kurkuma
2tl Karwijzaad
1 tl Ketoembar
Handje ongezouten cashewnoten
Bouillon uit:
- 500 Ml water
- 1 Dambert law salt groentenbouillon blok
2 el Olie


Verder heb je nodig


Hoge pan, Blender of hakmolen


Vega Indiase rijst met tomaat, spinazie, cashewnoten en zeekraal
Vega Indiase rijst met tomaat, spinazie, cashewnoten en zeekraal

Supergezond en lekker zonder zout of suiker.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding:
Pel de ui en knoflook, doe deze samen met de zeekraal in de hakmolen en snipper deze fijn. Breng 500 Ml water aan de kook en meng hier het low salt groentenbouillon blok in. Snij de winterpeen in blokjes. Ontvel de tomaten en snij ze in blokjes.
Bereiding:
Doe de olie in de pan en fruit de ui/knoflook/zeekraal mix aan op een middelvuur. Voeg de specerijen toe en fruit deze mee tot het lekker gaat geuren. Bak dan de rijst nog 2 minuten mee en voeg de bouillon, tomaten en bladspinazie toe, goed mengen en dan een kwartiertje zachtjes laten stoven.
Meng de cashewnoten erdoor heen. Klaar.

Serveertip

Serveer met sesamzaadjes erover heen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van praaphorst


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van praaphorst
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top